Gluténmentes ropogós cukkinitócsni krémsajttal: könnyed és ínycsiklandó recept!

Gluténmentes ropogós cukkinitócsni krémsajttal: könnyed és ínycsiklandó recept!

Még finomabb lesz a cukkinitócsni, ha krémsajt is sül benne.

A különböző tócsnik mindig nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen gyorsan készülnek, és olcsók. Most az alap krumpli helyett cukkinit és krémsajtot is tartalmaznak. Ha valaki gluténmentes diétát követ, a búzalisztet rizsliszttel helyettesítheti, ami könnyen kezelhető és semleges ízű.
A cukkinit reszelni kell, majd sózni, majd hagyni kell állni tíz percig, majd ki kell nyomkodni a levét. A reszelt cukkinihez hozzá kell adni a hagymát, fokhagymát, tojást, krémsajtot, borsot, és lisztet, hogy formázható masszát kapjunk. Ezekből formázunk lepényeket, majd serpenyőben kevés olajon sütjük oldalanként két-három perc alatt ropogósra.
A vegán főzőkrém tökéletes választás, ha valaki nem eszik tejtermékeket, esetleg növényi étrendet követ. Ennek csak két egyszerű hozzávalóra van szükség.

Tovább a cikkhez