Görög delikátesszal összefonódó ízexpedíció: a sambalit áztatott cukorszirup különleges miliőjében

Görög delikátesszal összefonódó ízexpedíció: a sambalit áztatott cukorszirup különleges miliőjében

A déli népek imádják az édes, szirupos sütiket: ha ezzel te is így vagy, a sambali nevű grízes szeletet feltétlenül készítsd el.

A recept egy édes, ragacsos grízes sütit mutat be, amelyet görögök és törökök egyaránt szeretnek. A tészta alapját szirup áztatja, melyet cukorból, vízből, citromléből és mandulából készítenek. Az elkészítés lépéseit részletesen leírja a recept, mely során a tésztát először vajjal kikent tepsiben sütik meg, majd sziruppal öntik le, mielőtt fogyasztják. Az ízletes sütit a narancs és a kardamom adalékanyagok teszik különlegessé.

Tovább a cikkhez