Gyors és egyszerű szőlőlekvár házilag: 2 hozzávalóval a tökéletes recept

Gyors és egyszerű szőlőlekvár házilag: 2 hozzávalóval a tökéletes recept

Ősszel is tart még a befőzés szezonja: isteni finom szőlőlekvár készülhet ezekben a hónapokban.

A házi szőlőlekvár elkészítése egyszerű folyamat, amelyhez csak gyümölcs és cukor szükséges. A szőlőszemeket le kell szedni a szárukról, majd egy lábosba kell tenni, hozzáadni a cukrot, és közepes lángon főzni egy órát. Ezután a lekvárt át kell passzírozni egy szitán, hogy a magok ne kerüljenek az üvegekbe, majd sterilizált befőttesüvegekbe kell kanalazni. A befőttesüvegeket sterilizálni kell, majd rá kell csavarni a tetejüket, és fejjel lefelé kell fordítani öt percre, hogy vákuum képződjön rajtuk. Végül száraz dunsztban kell hagyni kihűlni 2-3 nap alatt. A mesterséges intelligencia térhódításával kapcsolatban Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz a Femina Klub októberi vendége, aki a mesterséges intelligencia mindennapi szerepéről fog beszélni. Az esemény időpontja 2024. október 24. 18 óra, a helyszín pedig a MOM Kulturális Központ lesz.

Tovább a cikkhez