A kép forrása: Femina.hu
A vizes-olajos tésztából készülő piskóta bármilyen bogyós gyümölccsel nagyon finom lesz.
A vizes-olajos piskóta nagyszerűsége abban rejlik, hogy bármilyen gyümölccsel feldobható, akár mirelit vagy befőtt gyümölcsökből is. A tojásokat fehérje és sárgája szerint választva, verjünk habot a fehérjéből, majd keverjük hozzá a cukrot, sárgáját, olajat, vizet, végül a sütőporral elkevert lisztet. A tetejét tetszés szerinti gyümölccsel megszórva, 170 fokon 45 perc alatt süssük készre. A rendhagyó szilvás pite leveles tésztából készül, az igazán izgalmas benne a vörösborral főtt gyümölcsös töltelék. Szily Nóra és Rab Árpád előadása a mesterséges intelligencia szerepéről és hatásáról szól, alkalommal 2024. október 24-én 18 órakor a MOM Kulturális Központban.