A kép forrása: Femina.hu
A szemetes helyett számos más helyen is felhasználhatod a sokoldalú kávézaccot.
A kávéfőzés után megmaradt kávézaccot különböző módon lehet újrahasznosítani, ezáltal hatékonyan hasznosítható a konyhában, a kertben és a személyes ápolási rutinban. Magyarországon évi 2,4 kg kávét fogyasztunk átlagosan, bár ezzel csak a középmezőnyben vagyunk a kávéfogyasztás tekintetében. A kávézacc kiváló tisztítószer, súrolószerként használható edények és serpenyők tisztítására. Emellett szagtalanító hatással is rendelkezik, így a hűtőben vagy a szemetes mellett is hatékonyan használható. Főzés során felhasználható a húsok kérgének ízesítésére, valamint italokhoz adható hideg vízben áztatás után. A kertben a növények is hasznosítják a tápanyagban gazdag kávézaccot, amely használható kártevők ellen, komposztba, műtrágyaként, valamint a szúnyogok elűzésére. A kávézaccból testradírt és ajakradírt is készíthetünk, amely segít eltávolítani az elhalt bőrsejteket.