Hogyan okozhatnak gyulladásokat a mindennapi ételek és italok? Szakértő válaszol

Hogyan okozhatnak gyulladásokat a mindennapi ételek és italok? Szakértő válaszol

Bizonyos ételek és italok gyulladásokat okozhatnak a szervezetben.

A gyulladás létfontosságú folyamat a szervezetben, de ha krónikussá válik, károsíthatja az egészséges sejteket és kellemetlen tüneteket okozhat. Dr. Jacqueline Wolf, a Harvard Orvostudományi Iskola gasztroenterológus szakorvosa szerint az étkezés nagy hatással van a gyulladásokra. A zsíros húsok, ultrafeldolgozott élelmiszerek, cukros italok, valamint kókusz- és pálmaolajok hozzájárulhatnak a gyulladás kialakulásához. Ehelyett javasolt az alacsony zsírtartalmú fehér húsok és tengeri halak, teljes értékű élelmiszerek, cukormentes italok és egészségesebb zsírok fogyasztása. Az egészséges életmód kialakítása kulcsfontosságú a gyulladások csökkentésében.

Tovább a cikkhez