A kép forrása: Femina.hu
A hortobágyi húsos palacsinta zöldséges töltelékkel is ugyanolyan fantasztikus ízélményt jelent.
A hortobágyi húsos palacsinta maga a klasszikus ínyencség, a puha tészta és a pörköltalapú ragu sűrű szószban tálalva különleges összhangot teremt. Azonban zöldséges verzióban is elkészíthető, ahol a gombás ragut egy kis tejfölös szósszal koronázva lehet tálalni. A hagyma, fokhagyma, paradicsom, paprika és gomba apró kockákra vágva, pirospaprikával fűszerezve, majd vízzel és fűszerekkel rotyogtatva készül el a gombás ragu. A palacsintához való tészta hozzávalóit összekeverve olajban megsütjük, majd batyuformára hajtogatva a gombás ragut töltjük bele. A tejfölhöz hozzákeverünk lisztet, majd habarást készítünk belőle, amit a szósszal összekeverve tálalunk a palacsintákkal. A tálaláshoz a palacsintákat tejföllel és petrezselyemmel díszítjük.