Így marad friss és roppanós a zöldség a hűtőben sokáig: hallottál már a vizes citromról?

Így marad friss és roppanós a zöldség a hűtőben sokáig: hallottál már a vizes citromról?

Az ételpazarlás és a pénzkidobás könnyű trükkökkel is megfogható a háztartásban.

A hűtőszekrényben tárolt zöldségek és gyümölcsök gyorsan tönkremennek, ami bosszantó és pazarló. Tudatos vásárlással, átlátható hűtőszekrénnyel és helyes tárolással sok pénzt és ételt spórolhatsz meg. Leveles zöldségeket vizes konyharuhában tárolva tovább megőrizheted, míg a zellerszárat alufóliába tekerve hosszabb ideig ropogós marad. A friss citrusféléket hűvös hűtőszekrényben tárolva eltarthatod, és a gyümölcs levét megőrizve megakadályozhatod a kiszáradást. A piros gyümölcsök, mint az eper és áfonya, száraz környezetben történő tárolással hosszabb ideig frissek maradnak. A gyorsan romló málnát érdemes minél előbb elfogyasztani. A banánt hűtőben tárolva a héja barnulhat, de a gyümölcs állaga maradhat. Iványi Orsolya a menopauzaedukáció területén ad hasznos tanácsokat a novemberi Femina Klub rendezvényén. Az esemény részletei a feminaklub.hu-n érhetőek el.

Tovább a cikkhez