Ínycsiklandó almás-túrós kevert süti: kevés munka, nagy hatás

Ínycsiklandó almás-túrós kevert süti: kevés munka, nagy hatás

Ez az egyszerű kevert süti túrótól szaftos, a tetejére pedig almaszeletek sülnek.

A gyümölcsös-túrós sütik sokféle változatban finomak, ezzel a kevert, almás recepttel sem lőhetsz mellé. A tésztája pillanatok alatt összeállítható, a tetejére való gyümölcs pedig úgy a legfinomabb, ha fahéjas cukorban forgatod meg. Mielőtt kiveszed a sütőből, tűpróbával győződj meg róla, hogy a tészta tényleg átsült. A tésztához a tojásokat keverd habosra a vajjal és a cukorral, majd add hozzá a reszelt citromhéjat, a túrót, a tejfölt, végül a sütőporral elkevert lisztet. Keverd jól össze, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában. Az almát hámozd meg, szeleteld vékonyra, és keverd el a fahéjas cukorral, majd rakd ki a szeletekkel a süti tetejét. Az egészet told 180 fokos sütőbe egy órára, amíg a tészta átsül, majd melegen is fogyasztható. Almával a muffin is nagyon finom lesz, ha reszelünk bele répát is.

Tovább a cikkhez