A kép forrása: Femina.hu
A kókuszkrémes, csokis pite receptje Hawaiiról származik, de itthon is bátran elkészítheted. Hidd el, megéri.
A csokis-kókuszos pite különleges lelke a Haupia nevű sűrű, remegős hawaii kókuszpuding, melynek felébe csoki is kerül. A pite tésztája minden alapanyaggal jéghideg, így a vizet is előző este érdemes behűteni. A krémhez használt kókusztej zsírosabb változatát érdemes választani, és a lisztet, porcukrot, hideg vajat és sót összemorzsolva hűtőben pihentetjük. A pihentetett tésztát kör alakúra nyújtjuk, majd piteformába helyezzük, megsütjük, és hűlni hagyjuk. A krémhez a kókusztej egyharmadát keményítővel keverjük, majd a maradék tejjel, cukorral felforraljuk, és besűrűsödik. A sűrűsödött krém felét áttesszük, a maradékba étcsokit tördelünk, majd ezzel kenjük meg a kihűlt pitetésztát. A tejszínhabot felverjük, és a süti tetején eloszlatjuk, majd reszelt csokival díszítjük.