Ínycsiklandó joghurtos páccal készült, omlós sertéstarja: a grillrácson tökéletesen sül

Ínycsiklandó joghurtos páccal készült, omlós sertéstarja: a grillrácson tökéletesen sül

A szaftos sertéstarja joghurtos pácban érlelve, majd grillrácson kisütve fantasztikus lesz.

A legfinomabb grillezett sertéstarja titka a megfelelő pác, melynek receptjét a joghurtos pác jelenti. A joghurt átjárja és puhává varázsolja a szeleteket, melyek grillrácson 20 perc alatt omlósra sülnek. Ugyanezt a pácot lehet használni csirkemellhez is. A sertéstarját fel kell szeletelni, enyhén ki kell klopfolni. A páchoz a joghurtot összekeverjük zúzott fokhagymával, olajjal, ecettel, mézzel, citrom reszelt héjával és kifacsart levével, rozmaringgal és kakukkfűvel. Hozzáadunk egy kevés borsot, majd legalább egy éjszakára a hűtőben pihentetjük. Másnap, közvetlen kisütés előtt megsózzuk, és forró grillrácsra helyezzük. Mindkét oldalát tíz perc alatt süssük omlósra.

Tovább a cikkhez