A kép forrása: Femina.hu
Az osztrák kuglóf kelt tésztából készül, így egészen más élményt ad, mint a kevert változat.
A kuglóf készítése során érdemes kipróbálni a kelt tésztás osztrák változatot, mely Deák Ferenc nagy kedvence volt. A tészta mazsolával és olvasztott csokival készül, majd langyos tejbe áztatott élesztővel kelesztjük. A cukros vajhoz hozzáadjuk a tojásokat, citromhéjat, vaníliaaromát, apróra vágott étcsokit, és végül a felvert tojáshabot is. A kuglófot kivajazott-kilisztezett formába öntjük, majd sütőbe tesszük, és a tetejét sziruppal és olvasztott csokival díszítjük. A zsíros pogácsa klasszikus aprósütemény, mely puha tésztával, sós ízzel rendelkezik. A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, ahol Szily Nóra háziasszonyként készít beszélgetést az anyaság és nőiség kihívásairól.