Ínycsiklandó linzerkarikák: a tökéletes tészta titka citromos krémmel

Ha kicsit csavarnál a szokásos linzerrecepten, mutatunk egy jó ötletet.

A linzer nélkül nincs december, hiszen a karácsonyi ünnepkör elmaradhatatlan kelléke a legtöbbször lekvárral megkent aprósütemény. Ha szeretnél variálni a jól bevált receptet, érdemes kipróbálni a citromos krémmel készült linzert is. A linzer puhasága elsősorban a vajon áll vagy bukik, ezért fontos a jó minőségű magas zsírtartalmú vaj használata. A tésztához lisztet, sütőport, porcukrot, vaníliás cukrot, puha vajat és tojást kell összegyúrni, majd pihentetni egy órát. A citromos krémhez citromlevet, porcukrot, tojást és vajat kell összekeverni, majd kihűteni, és a linzer tetejére kenni. A tészta kihűltével a linzer tetejét porcukorral megszórva tálalhatjuk.

Tovább a cikkhez