A kép forrása: Femina.hu
Finom, krémes puncsfagyit készíthetsz otthon is mascarponés alappal.
A házi puncsfagyi elkészítéséhez használhatunk rumos mazsolát, amelyet akár rumaromára is cserélhetünk, ha gyerekeknek szánjuk. Az édes sűrített tejet otthon is elkészíthetjük, nem szükséges hozzá fagyigép, csak egy olyan edény, amelyet a mélyhűtőbe tehetünk. A rumot vagy rumaromát öntsük a mazsolára, majd öntsük fel forró vízzel, és hagyjuk állni egy órát. A mascarponét keverjük ki a sűrített tejjel, adjunk hozzá ételfestéket, és törjünk bele babapiskótát. A mazsolát szedjük ki a rumos folyadékból, nyomkodjuk ki, majd a rumból óvatosan adagoljunk a mascarponéhoz. Keverjük bele a mazsolát, adjunk hozzá ételfestéket, majd keverjük össze a jól behűtött tejszínnel. Ezt a masszát kanalazzuk fagyasztható edénybe, és tegyük a mélyhűtőbe néhány órára. Tálalás előtt tíz perccel vegyük ki a fagyasztóból, hogy könnyebben adagolható legyen.