Ínycsiklandó mennyei baracklekvár két gyümölccsel

Ínycsiklandó mennyei baracklekvár két gyümölccsel

A vegyes baracklekvár talán még finomabb, mintha csak egyféle gyümölcsből készítenéd.

A házi vegyes baracklekvár különleges, finom végeredményt nyújt, a sárgabarack mellett nektarint is tartalmaz, és vaníliarúddal ízesítik. Fontos a befőzés során az üvegek sterilizálása és a dunsztolás. Az elkészítés lépéseiről részletesen itt olvashatsz. A barackokat mosni, magozni, félbevágni kell, majd cukorral elkeverni és pihentetni. Főzés közben hozzáadandó még a narancs levének, vaníliarúd magjainak és héjának. Amikor megpuhultak, a vanília héját ki kell halászni, majd a gyümölcsöket turmixolni. Az így kapott pépet tovább kell főzni és sterilizált befőttesüvegekbe kanalazni.

Tovább a cikkhez