Ínycsiklandó quiche csirkehússal: egy mennyei főfogás

Ínycsiklandó quiche csirkehússal: egy mennyei főfogás

A quiche, vagyis a csirkés sós pite leveles tésztából pillanatok alatt elkészülő vacsora.

A sós pite elkészítéséhez használhatunk maradék csirkét vagy friss/fagyasztott tésztát. A bacont kockára vágjuk, olajon ropogósra sütjük, majd kiszedjük a serpenyőből. A húst kockákra vágjuk, sóval, borssal megszórjuk, és a bacon zsírjában fehéredésig pirítjuk. Ezt követően vajon megolvasztjuk a vajat, pároljuk az újhagyma fehér részét, hozzáadjuk a fokhagymát, majd belekeverjük a bacont és a csirkét. A tojást összekeverjük tejszínnel, fűszerezzük, majd a pitelapot mustárral megkenjük, rákanalazzuk a csirkés keveréket, leöntjük a tejszínes tojással, megszórjuk zöld hagymával és sajttal, majd 25 percig sütjük 190 fokon.

Tovább a cikkhez