Ínycsiklandó ragacsos huszárcsók dióbundában: a vajas tészta könnyed és omlós a tökéletes ízorgiáért

Ínycsiklandó ragacsos huszárcsók dióbundában: a vajas tészta könnyed és omlós a tökéletes ízorgiáért

A huszárcsók vajas tésztából készül, a felszínén pedig dió roppan.

A huszárcsók egy omlós, vajas tésztájú sütemény, melyet durvára vágott dióban kell megforgatni, majd a közepébe lekvárt helyezni. A diót lehetőség van más magfélékkel is helyettesíteni. A tésztához sütőporral elkevert lisztet és kétféle cukrot kell morzsolni, majd hozzáadni a vajat, tojássárgáját és citromhéjat. A tésztát hűtőben pihentetjük, majd kis golyókat formálunk belőle, és dióval, tojásfehérjével bevonva sütjük aranybarnára. A közepüket végül lekvárral töltjük meg.
A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, aki Szily Nórával, az estek háziasszonyával az önmagunk elfogadásáról és az életünkben felmerülő elakadások feldolgozásáról beszélget. Az esemény időpontja 2024. április 22., 18 óra, helyszíne pedig a Thália Színház. A jegyek kizárólag online érhetőek el.

Tovább a cikkhez