A kép forrása: Femina.hu
A káposztaágyon sült csülök titka a megfelelő fűszerezés. Akkor az igazi, ha a hús szinte magától lejön a csontról.
A sertés csülök egy izgalmasan elkészíthető húsrész, amelyet előfőzés után érdemes sütőben sütni. A főzőlében való puhulásáltal a hús magába szívja a csodás ízeket, a sör pedig ropogósabbá teszi a bőrét. Kínálható kenyérrel vagy különféle krumplis köretekkel. A főzőlevet érdemes átszűrni és fagyasztóban tárolni, majd később krémlevesekhez vagy főzelékekhez használni. A húst előfőzzük vízben, hozzáadunk babérlevelet, szemes borsot, fokhagymát, és vöröshagymát, majd egy órán át főzzük. A csülköt savanyú káposztával tepsiben sütjük, főzőlével és sörrel meglocsolva, majd állítható sütőfokozaton körülbelül másfél órán át sütjük, időnként locsolgatjuk a húst sörrel, és megforgatjuk.