A kép forrása: Femina.hu
Egyszerű kevert tésztából készül ez a szilvás sütemény, persze egy kis extrával.
A szilvás sütemények az őszi szezon kihagyhatatlan desszertjeit jelentik. Egyszerű receptet keresel egy piténél vagy morzsasütinél, ennél a szilvás kevertnél aligha találhatsz jobbat, különösen, ha egy kevés mézzel és fahéjjal is megbolondítod a tésztát. A szilvát meg kell mosni, kimagozni, és kisebb darabokra kell vágni. Néhány nagyobb darabot is meghagyhatsz, ha szeretnéd majd a tészta tetejére szórni, hogy látványosabb legyen. A joghurthoz hozzá kell adni a fahéjat és a mézet, majd alaposan össze kell keverni. A lisztet össze kell keverni a sütőporral, majd a tojást ki kell verni a cukorral, vaníliás cukorral, és az olajjal, majd lassanként adagolni kell hozzá a lisztes keveréket is. Ha simára keverted, hozzá kell önteni a fahéjas, mézes joghurtot is. Végül bele kell forgatni a szilvát, majd tepsit kell kibélelni sütőpapírral, és bele kell simítani a tésztát. A tészta tetejére is tehetsz maradék szilvát vagy nagyobb szilvadarabokat. A süteményt 180 fokra előmelegített sütőbe kell tenni, majd tűpróbáig kell sütni, körülbelül 30-35 percig. Kihűlés után szeletelve tálaljuk, akár porcukorral meghinthetjük a tetejét.