Ínycsiklandó tavaszi csemegék: a sós palacsinta újhagymával

Ínycsiklandó tavaszi csemegék: a sós palacsinta újhagymával

Az újhagymás sós palacsinta tejfölös vagy joghurtos mártogatóssal fejedelmi ebéd.

A palacsinta lehet sós is, például újhagymával készítve, a tészta vastagabb és gyúrt. A lapokat többször át kell gyúrni és hajtogatni, majd tejfölös vagy joghurtos mártogatóssal tálaljuk. Az újhagymás palacsintához a lisztet megsózzuk, forró vízzel öntjük fel, majd összegyúrjuk, és fél óráig pihentetjük. Közben az újhagymát szeleteljük fel. A tésztát kilenc egyenlő részre osztjuk, majd mindegyik darabot kör alakúra nyújtjuk, megkenjük olajjal, megszórjuk újhagymával, feltekerjük, sodorunk belőle csigát, majd újra nyújtjuk. Enyhén kiolajozott, forró serpenyőben körülbelül három-négy perc alatt megsütjük.

Tovább a cikkhez