Ínycsiklandó tepsis krumpli a lélegzetelállító bacon-hagyma kombinációval

Ínycsiklandó tepsis krumpli a lélegzetelállító bacon-hagyma kombinációval

A tepsis krumpli újragondolva, felturbózva fenséges, és nem tocsog az olajban.

A sütőben sült krumpli egyszerű és finom étel, különféle módon lehet elkészíteni. A hagymás-baconös tepsis változat a vékony héjú és magas keményítőtartalmú krumpliból érhető el. Az előáztatott krumpliknak jobb lesz az állaga, és egyenletesebben pirulnak. A krumplikat vékony karikákra vágva és a tepsiben elrendezve előkészítjük. Sütés előtt locsoljuk meg olívaolajjal, sóval, és zúzott fokhagymával, majd a sütőben 20-25 percig sütjük. A puha krumplikat szórjuk meg baconnel és vöröshagymával, majd addig süssük, amíg megpirul. Akár tejszínnel is tálalható, ami krémes és selymes textúrát kölcsönöz a krumpliknak.

Tovább a cikkhez