Isteni kókuszos csiga vajas kelt tésztában

Isteni kókuszos csiga vajas kelt tésztában

A kókuszos csiga tésztája tömör, belül pedig habos krém tölti.

A kókuszos, habos csigánál finomabb péksütit keresve sem találsz majd. Ha szereted az édes, kókuszos sütiket, és szívesen készítesz kelt tésztát, ez a recept is hamar a szívedbe fogja lopni magát. Elkészítéskor ügyelj arra, hogy a tészta hozzávalói szobahőmérsékletűek legyenek, ezért időben vedd ki őket a hűtőből. A tejet langyosítsd meg, adj hozzá egy evőkanál lisztet, fél evőkanál cukrot, a villával felvert tojást, morzsold bele az élesztőt, és tíz perc alatt futtasd fel. A maradék lisztet közben szitáld egy tálba, morzsold el a felkockázott, puha vajjal, majd add hozzá a sót, a maradék cukrot, az élesztős tejet, és jól dolgozd össze. Letakarva egy óra alatt keleszd a duplájára. A krémhez a tojásfehérjét verd kemény habbá, először a porcukrot adagold hozzá kanalanként, majd amikor már egészen kemény és fényes a hab, forgasd bele a kókuszreszeléket. A megkelt tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki, kend meg a kókuszos habbal, tekerd fel, vágd csigákra, és sorakoztasd fel egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Takard le újra. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, amikor bemelegedett, a csigák tetejét kend meg felvert tojássárgájával, és told a tepsit a sütőbe 20-25 percre, amíg aranyszínűre pirulnak. A házi süti maga a csoda, a tésztája hihetetlenül puha, köszönhetően a kefirnek, de a töltelékről sem szabad megfeledkezni, ami szintén fantasztikus. A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben? További részletek: femina.hu/feminaklub Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban. Időpont: 2024. június 3. 18 óra Helyszín: Thália Színház

Tovább a cikkhez