Ízletes és könnyű otthoni rigójancsi recept cukrozás nélkül

Ízletes és könnyű otthoni rigójancsi recept cukrozás nélkül

A kakaós piskótából és csokis krémből álló rigójancsi sütit otthon is egyszerűen elkészítheted.

A rigójancsi a klasszikus magyar cukrászdai sütik között kiemelkedő helyet foglal el. Egyszerű elven készülő, csupa csokis, nagyon finom édesség, lapjai egyszerű kakaós piskótából állnak, melyek között bújik meg a vastag, krémes töltelék. A piskótalapokat hagyományos módszer szerint állítjuk össze, majd azokat borítjuk deszkára és hagyjuk kihűlni. A krémhez jól behűtött tejszínt verünk habbá, majd hozzákeverjük a habfixálót, kakaóport, vaníliás cukrot, és ízlés szerint porcukrot. A piskótalapot felezve, a krémmel megkenjük, majd az olvasztott csokival bevonjuk, és hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.

Tovább a cikkhez