Ízorgia: az édes arab grízes pite varázslatos íze cukorsziruppal kiegészítve

Ízorgia: az édes arab grízes pite varázslatos íze cukorsziruppal kiegészítve

Az arab grízpite, vagyis a basbousa hamisítatlan közel-keleti édesség lévén édes és nagyon finom.

A basbaousa egy arab édesség, melynek tésztájába kókuszreszelék kerül, cukorszirup járja át, és mandula díszíti a tetejét. Az íze nagyon intenzív, és eredetileg rózsavizes sziruppal készül. A tészta elkeverése után a mandulákkal megszórt tepsit 200 fokos sütőben sütjük 30-40 percig. A szirupot tíz percig főzzük, majd forrón öntjük a süti tetejére, hogy átjárja.
A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, aki Szily Nórával az önmagunk elfogadásáról és életünkben felmerülő elakadások feldolgozásáról beszélget. Az esemény időpontja: 2024. április 22., 18 óra, helyszíne: Thália Színház.

Tovább a cikkhez