Ízrobbanás az ínyenc örmény húsgombóclevesben: menta és lestyán fűszerkombinációja

Ízrobbanás az ínyenc örmény húsgombóclevesben: menta és lestyán fűszerkombinációja

Az örmény húsgombócleves alapja erősre főzött marhahúsleves, amelyet akár nagy adagokban előre is elkészíthetsz.

Az örmény húsgombócleves egy erősre főzött marhahúsleves, melyet kevésbé használt fűszerekkel készítenek. A húsleves elkészítése időigényes, azonban egyszerre sok tennivaló nincs vele. A húst bő vízben főzik lassú tűzön, majd hozzáadják a zöldségeket és fűszereket. A húsgombócok elkészítése hozzáadott hús, tojás, hagyma, petrezselyem és menta keverékéből áll, melyet forró vízben főznek ki. A leves készítése során hozzáadják a lestyánt, kaprot és cérnametéltet. Végül a levesbe kerülnek a húsgombócok és zöldségek, mely a főételként is szolgál. A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista, aki az anyaság és nőiség kihívásairól beszélget Szily Nórával.

Tovább a cikkhez