Karácsonyi pulykamell: lassan, de biztosan az ízek mesterévé válás titka

Karácsonyi pulykamell: lassan, de biztosan az ízek mesterévé válás titka

A lassan sült pulykamell kevés munkával készül, és nagyon jól megőrzi az ízeit.

A tökéletes sültek titka az, hogy hagyjuk nekik elegendő időt a sütőben, hogy az ízeik jól kijöjjenek. A lassan sült pulykamellet érdemes előző este pácold be, majd hagyd neki két órát a sütőben, hogy szaftosra süljön. Piríts kérget rá, mielőtt tepsibe rakod, hogy a leve ne szökjön meg sütés közben. Az egész pulykamellet olívaolajjal, őrölt köménnyel, füstölt paprikával, cukorral, fokhagyma- és vöröshagymaporral, sóval és borssal keverve pihentesd a hűtőben. Forró serpenyőben piríts kérget a felszínére, majd süssed 180 fokon. Tálald tepsis krumplival és majonézes salátával. A narancsos mázzal sült sonka mutatós, omlós és nagyon finom, karácsonyi menü fénypontja lehet. Knapek Éva klinikai szakpszichológus a társfüggőség jellemzőiről beszél a Femina Klub januári előadásán. Jegyek online kaphatóak, időpont: 2025. január 7. 18 óra, Helyszín: MOM Kulturális Központ

Tovább a cikkhez