Kávézás az ideális időpontban a fogyáshoz – Tudományos kutatások alapján

Kávézás az ideális időpontban a fogyáshoz - Tudományos kutatások alapján

A vizsgálatok szerint hozzájárulhat a fogyáshoz a megfelelő kávéfogyasztás.

Az első írásos feljegyzés a kávéról a 1500-as évekből származik Jemenből. A kávé finom íze és élénkítő hatása miatt ma is népszerű. Ebből készülnek koktélok, édességek, és sokan ismerik az egyes fajták, például a robusta és az arabica közötti különbséget. A cukrozatlan, tej nélküli kávé fogyasztása előnyös lehet a testsúlyszabályozás szempontjából. Kutatások szerint a kávé fogyasztása négy év alatt testsúlycsökkenéssel járhat, míg a cukor hozzáadása súlygyarapodást eredményezhet. Fontos azonban a mértékletes fogyasztás, mivel a kávéban található koffein anyagcsere-serkentő hatása van. Javasolt napi legfeljebb 400 milligramm koffein fogyasztása, és az adagokat a nap különböző időpontjaiban elfogyasztani.

Tovább a cikkhez