A kép forrása: Femina.hu
Az Auchan és a Nébih Még jó! kampányából megtudhatod, hogy melyik lejárt élelmiszert kell kidobni és melyiknek lehet biztonsággal adni még egy esélyt!
Az élelmiszerek fogyaszthatósági és minőségmegőrzési ideje közötti különbség fontos a kevesebb élelmiszer pazarlása szempontjából. A fogyaszthatósági idő azt jelzi, meddig biztonságosan fogyasztható az élelmiszer, míg a minőségmegőrzési idő azt mutatja, meddig őrzi meg a termék teljes élvezeti értékét. Fontos a tárolási előírások és a felbontás utáni fogyasztási utasítások betartása a fogyaszthatósági időn belül. A minőségmegőrzési idő után is érdemes adni egy esélyt a tartós élelmiszereknek, ha azok állaga, szaga és csomagolása rendben van. Apró trükkökkel, például a bevásárló lista készítésével vagy az élelmiszerek címkézésével csökkenthetjük az élelmiszerpazarlást.