A kép forrása: Femina.hu
Különleges tiramisut készíthetsz, ha a krémet sós karamellel ízesíted.
A tiramisu alapreceptjét számtalan módon variálhatod, az epres, málnás vagy citromos változat mellett a sós karamellest is érdemes kipróbálni. Ez a recept az őszi-téli időszakra hangol, ideális az hosszú, borongós estékre. A sós karamellt boltban is megvásárolhatod, de otthon elkészítve még finomabb. A krém elkészítéséhez jól behűtött tejszínt verünk habbá, hozzáadjuk a mascarponét, majd belekeverjük a sós karamellt és a kávé felét. A babapiskótákat mártjuk a maradék kávéba, majd rétegezzük a mascarponés krémmel, és hűtőbe tesszük, hogy jól szeletelhetővé váljon. A tálalás előtt megszórjuk kakaóporral, és kész is a finom gasztronómiai ajándék.