A kép forrása: Femina.hu
Ezek az ízletes kekszek ideálisak azok számára, akik gluténmentes étrendet követnek, vagy könnyű és laktató nassolnivalóra vágynak.
Ha rohanós reggeleken vagy két étkezés között csak gyorsan bekapnál valami finomat, jól jönnek a házi készítésű kókuszos, zabpelyhes kekszek. A zabpehely gazdag rostokban és tápanyagokban, amivel ráadásul a kókusz remekül harmonizál. A masszát ízlés szerint csokival, aszalt gyümölcsökkel vagy akár banánnal is feldobhatod. A zablisztet, a zabpelyhet, a porcukrot, a kókuszt és a sót vegyítsd el egy tálban, majd adj hozzá puha vajat, és fokozatosan önts hozzá annyi tejet, hogy a tészta összeálljon. Gyúrd össze, és formázz belőle egy gombócot, majd tedd a hűtőbe legalább fél órára. Pihentetés után készíts a masszából kisebb gombócokat, majd rendezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe. A kezeddel kicsit lapítsd el mindegyiket. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt.