A kép forrása: Femina.hu
Újkrumpliból egészen más lesz minden étel, mint az öreg változatból. Mutatjuk, mennyi mindent készíthetsz belőle!
Az áprilistól júniusig kapható újkrumpli nagyon különbözik az öreg változattól. Zsenge, édeskés és magasabb a vitamin- és ásványianyag-tartalma, ráadásul gyorsan elkészül. Az újkrumpli előkészítése alig igényel időt, mivel nem szükséges megpucolni, és héjával együtt is finom. Fontos, hogy alaposan mossuk meg, és ha a héja felkunkorodik, akkor kicsit kapargassuk meg. Kisebb darabokat érdemes egészben hagyni, míg a nagyobbakat egyforma szeletekre vágni. A magas víztartalma miatt pürének nem, és bő olajban sütve sem ajánlott elkészíteni. Gőzben vagy vajon párolva, tepsiben sütve vagy majonézes salátának érdemes használni. A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista, aki Szily Nóra, az estek háziasszonya társaságában az anyaságról és a nőiség kihívásairól beszélget. A gyerekneveléshez létezik recept? Miért káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan segíthet az önazonosság és az önfelvállalás a nőknek a normák elleni küzdelemben?