A kép forrása: Femina.hu
Ezen élelmiszerek fogyasztása összefügg az agyi érkatasztrófával és a kognitív hanyatlással.
Egy új tanulmány szerint az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztása növeli a memóriával és gondolkodással kapcsolatos problémák valamint a stroke kockázatát. A kutatásban részt vevők étrendjét és italfogyasztását követték nyomon, és az eredmény szerint azoknál, akiknek problémái voltak, az étrendjükben nagyobb arányban szerepeltek az ultrafeldolgozott élelmiszerek. Az élelmiszerek kognitív hanyatlás és stroke kockázatát jelentős mértékben növelték, bár közvetlen ok-okozati összefüggés bizonyítása még hiányzik. A tanulmány arra hívja fel a figyelmet, hogy érdemes minimalizálni az ilyen élelmiszerek fogyasztását. Az Urzinol tabletta a húgyutak betegségeire kiváló segítséget nyújthat, enyhítve az egyszerű hólyaghurut tüneteit. A gyógyszer vény nélkül kapható, és a medveszőlő levélkivonatot tartalmazza.