Lépésről lépésre: Házi gyros csirkéből saját fűszerkeverékkel

Lépésről lépésre: Házi gyros csirkéből saját fűszerkeverékkel

Házilag is villámgyorsan készíthetsz gyrost, és még a fűszerkeveréket is magad állíthatod össze hozzá.

A gyros hagyományosan borjúhúsból készül, de otthon könnyebb csirkéből elkészíteni. A hozzávaló fűszereket és a fokhagymás tzatzikit is ajánlott otthon elkészíteni. A csirkecombfilét kockázd fel, majd fűszerekkel, olívaolajjal és citromlével pácold 3-4 órán keresztül. Ezután süsd 180 fokos sütőben fél óráig. A tzatzikihez reszeld le az uborkát, majd sózd be, és keverd össze görög joghurttal, fokhagymával, olívaolajjal, borssal, valamint aprított kaporral. A kész húst tálald sült krumplival, görög salátával, és tzatzikivel.

Tovább a cikkhez