Megúszós karácsonyi csoda: Serpenyős lazacfilé zöldségekkel, ami mindenkit rabul ejt

A serpenyős lazacot azok is szeretni szokták, akik amúgy nincsenek oda a halas ételekért.

A vajon sült serpenyős lazac tökéletes karácsonyi ebéd, ha nem a konyhában, főzéssel szeretnéd tölteni az ünnepeket. Pillanatok alatt összedobható, elegáns és különlegesen finom. Köretként tálalj hozzá puha sült zöldségeket!A lazac bőrös felén ejts néhány mélyebb bevágást, majd dörzsöld be sóval és borssal. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben. Dobd mellé a rozmaringágakat, várj pár percig, amíg a fűszer magába szív a vajból, majd tedd rá a lazacot bőrös felével lefelé. Amikor a feléig kifehéredett, fordítsd meg, facsard rá a citrom levét, és így pirítsd még néhány percig, amíg átsül. A kisült lazacszeleteket tartsd melegen, amíg elkészíted a zöldségköretet. Ehhez a paradicsomokat vágd félbe, a cukkinit, a paprikát és a lila hagymát cikkekre, a fokhagymagerezdeket pedig vízszintesen felezd el. Dobd őket a lazac sütéséből visszamaradt vajra. Ha szükséges, csorgass még hozzájuk kevés olívaolajat, és tíz perc alatt párold őket puhára.Hagyományosabb karácsonyi halételben is gondolkodsz? A rántott pontypatkók ezzel a módszerrel lesznek tökéletesek.Kép: lacaosa / Getty ImagesMég több recept

Tovább a cikkhez