Melegítő görög csicseriborsó-leves: Téli zöldségdús ínyencség

Melegítő görög csicseriborsó-leves: Téli zöldségdús ínyencség

A görög csicseriborsó-leves sűrű, tápláló, és konzervből villámgyorsan elkészíthető.

A görög csicseriborsó-leves sokféle változatban készülhet, ebben a receptben répa, gomba és rizs is található. Télen-nyáron jóleső étel, amely jól felkészíti a gyomrot a második fogásra. A leves elkészítéséhez apróra vágott lila hagymát olívaolajon párolunk, majd hozzáadjuk a répát, gombát, csicseriborsót, fűszereket, alaplevet és rizst, és kis lángon főzzük össze. A citromlével tálalás előtt ízesítjük, majd apróra vágott zöldhagymával vagy petrezselyemmel szórjuk meg. A karfiolkrémleves sűrű, tartalmas, és krémes, gyorsan elkészíthető. A sűrített paradicsom sokoldalú alapanyag, amely konyhakészen felhasználható, és számos étel elkészítéséhez használható.

Tovább a cikkhez