„Melengető tiramisu öröm: selymes, pillekönnyű piskótatekercs”

„Melengető tiramisu öröm: selymes, pillekönnyű piskótatekercs”

Gondold újra a mennyei tiramisut, készítsd el a piskótaváltozatát! Tekercsként rendkívül mutatós is.

A tiramisu egy klasszikus olasz desszert, melyet a kávé és a mascarpone tökéletes kombinációja tesz különlegessé. A poharas és gyümölcsös verziók mellett érdemes kipróbálni a piskótás változatot is, azonban fontos, hogy ne süssük túl a tésztát, mert könnyen kiszáradhat. A piskótát a sütőből kivéve azonnal fordítsuk egy konyharuhára, majd hagyjuk teljesen kihűlni, hogy elkerüljük annak megtörését. A krém elkészítésénél figyeljünk oda, hogy a tojáshab ne törjön meg, és locsoljuk meg a kávéval átitatott piskótát. A tiramisut tálalás előtt szokták kakaóporral megszórni, és a desszertből golyókat is lehet készíteni, melyet csokoládéba mártva tovább lehet finomítani.

Tovább a cikkhez