Mézes és ragacsos grízes rétes: Egy egyszerű görög recept alapján

Mézes és ragacsos grízes rétes: Egy egyszerű görög recept alapján

A grízes rétes görög recept alapján készül, mézzel.

A bougatsa nevű görög grízes rétest érdemes elkészíteni, hiszen a süti kívül-belül mézes, a krém pedig édesít. A töltelék tejbegrízre emlékeztet, fűszerekkel izgalmasabbá varázsolható. Először a tölteléket készítjük el a lábosban összekevert tej, tejszín, citromhéj, narancshéj, vaníliakivonat, gríz és méz főzésével. A vajat olvasztjuk fel a tésztához, majd réteslapokat és vajat rétegezünk a tepsi aljába. A töltelékkel megtöltjük, majd a tetejét is rétegezett réteslapokkal és vajjal. A sütőben 200 fokon készre sütjük, majd fahéjjal megszórjuk, és mézzel meglocsoljuk. Meggyel és pudinggal töltött rétest is ajánlanak a cikkben, amit meggyszezonban érdemes elkészíteni.

Tovább a cikkhez