Mézeskalácsos karácsonyi túrótorta: könnyű, sütés nélküli recept a maradék kalácsból

Mézeskalácsos karácsonyi túrótorta: könnyű, sütés nélküli recept a maradék kalácsból

Hamisítatlan ünnepi hangulatot varázsolhatsz a konyhádba ezzel a sütés nélkül készülő mézeskalácsos túrótortával.

Ha karácsony, akkor mézeskalács! Ha nagy mennyiséget sütöttél belőle, érdemes egy részét továbbgondolni,

és egy finom túrótorta alapjának kinevezni. A mézeskalácsot törd morzsalékosra. Keverd el az olvasztott vajjal, nyomkodd bele egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába, és tedd a hűtőbe, amíg összeállítod a krémet.
Ehhez a mascarponét keverd ki a cukorral és a zselatin fixszel. Add hozzá a túrót, a joghurtot, a reszelt narancshéjat, és jól keverd ki. Simítsd el a kekszmorzsa tetején, és a tedd a hűtőbe két-három órára, hogy megdermedjen.
A csokit vízgőz felett olvaszd fel. Adj hozzá egy evőkanál olajat, hogy fényes legyen. Hűtsd langyosra, majd oszd el a megdermedt túrókrém tetején. A szélét díszítsd mandulalapkákkal. Tedd vissza a hűtőbe további néhány órára, hogy a bevonat is megdermedjen.
Ez a csokis-gesztenyés pohárkrém még a gesztenyepürénél is egyszerűbben készül, a végeredmény pedig egy selymes, finom desszert, ami ünnepi alkalmakra is beillik.

Tovább a cikkhez