Napóleon-torta Csoda: A Recept, Amely Mellbevágó Krémességet Varázsol

Napóleon-torta Csoda: A Recept, Amely Mellbevágó Krémességet Varázsol

A sokemeletes Napóleon-tortát készen vásárolt leveles tésztából te is játszva elkészítheted.

A Napóleon-torta nevével ellentétben orosz sütemény, melyet 1912-ben készítettek először a franciák győzelmük százéves évfordulóján. A torta legalább négy-öt rétegű lehet, de akár húszemeletesre is készíthető. A tészta rétegeket villával meg kell szurkálni, majd 200 fokos sütőben, húsz perc alatt pirosra kell sütni. A krém elkészítéséhez tojássárgákat habosra kell keverni cukorral, liszttel, és tejjel fel kell önteni. A meleg tejet fokozatosan hozzá kell keverni, majd sűrűre kell főzni. A krémbe vajat, vaníliaaromát, és habtejszínt kell keverni, majd a kész tészta rétegekre kell kenni, és morzsalékosra tört tészta réteggel kell megszórni. A tortát hűtőbe kell tenni, hogy összeálljon. A tojásfehérjéből készíthető egyéb sütemény is, például Pavlova-torta. A Femina Klub rendezvényén Ráskó Eszter humorista lesz a vendég, ahol többek között az anyaság, nőiség, gyereknevelés és az önazonosság témái kerülnek terítékre.

Tovább a cikkhez