Nem süss ételt alufóliában – Egészségügyi kockázatokkal járhat

Nem süss ételt alufóliában - Egészségügyi kockázatokkal járhat

Sokan ebbe csomagolják az alapanyagot sütéskor, pedig nem tanácsos.

Az alufólia használata sütés során káros hatással lehet az egészségre, különösen fűszeres vagy savas ételek esetében. Az alumíniumnak való minimális kitettség nem jelent problémát az emberi szervezet számára, az Egészségügyi Világszervezet napi 40 mg/testsúlykilogrammban állapította meg a biztonságos napi bevitelt. Az alumínium jelen van az ételekben, főzőedényekben, gyógyszerekben és ivóvízben. Túlzott alumíniumbevitel csökkentheti az agysejtek növekedési ütemét, valamint káros lehet egyes csontbetegségben vagy vesekárosodásban szenvedő betegek számára. Az alufólia sütés során való használatát érdemes mellőzni, és helyette üvegedény vagy porcelán használatát javasolják.

Tovább a cikkhez