Növényi alternatíva a hagyományos hortobágyi palacsintához: fejedelmi ízek hús nélkül

Húsmentes töltelékkel is isteni finom hortobágyi palacsintát készíthetsz.

A hortobágyi palacsinta egy vegán verziójának receptjét olvashatjuk, melynek húsmentes tölteléke lencsés gombapörkölt. A palacsinta tésztáját összekeverjük, majd félretesszük, mielőtt nekiállnánk a ragunak. A gombát, paprikát, paradicsomot és hagymát felaprítjuk, majd olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fűszereket és a lencsét, majd fél óráig főzzük. A palacsintákat kisütjük, majd megtöltjük velük a lencsés gombapörköllel, és feltekerjük. A szószhoz lisztet keverünk tejföllel, hozzáadunk pörköltlevet, majd a palacsintákra öntjük.

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist és médiaszemélyiség lesz, a beszélgetés témái között szerepel az önmagunk elfogadása, az életünkben felmerülő elakadások feldolgozása, valamint a saját tökéletlenség elfogadása. Az esemény időpontja 2024. április 22., a helyszín pedig a Thália Színház. A jegyek kizárólag online érhetők el, korlátozott számban. A receptben említett banános palacsinták villámgyorsan elkészíthetők.

Tovább a cikkhez