Őszibarackos fahéjas morzsasüti: Krémes, omlós és ropogós ízorgazdagság

Őszibarackos fahéjas morzsasüti: Krémes, omlós és ropogós ízorgazdagság

Csupa izgalmas rétegből áll ez a fűszeres, őszibarackos morzsasüti.

A morzsasüti igazi különlegessége, hogy a legínycsiklandóbb süteményállagok alkotnak benne remek összhangot, a töltelék krémességét csodásan kiegészíti az omlós alap és a ropogós morzsa a tetején. A fahéjas-őszibarackos morzsasütinél kevés tökéletesebb nyári desszert akad. Az alaptésztához a vajat keverd össze a cukorral és a tojásokkal, majd adagold hozzá a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát végül simítsd sütőpapírral kibélelt tepsibe, sütőformába. A barackokat mosd meg, hámozd meg, és vágd cikkekre. Könnyebb a hámozás, ha 20 másodpercre forró vízbe, majd utána hideg vízbe teszed a gyümölcsöket. A cikkekre vágott barackot keverd össze a fahéjjal \u00e9s a cukorral, majd terítsd szét a tésztán. Már csak a gyümölcsöt fedő réteg van hátra, amihez a hozzávalókat dolgozd össze az ujjaiddal morzsás állagúra, majd szórd meg vele a barackokat. Végül told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 45 percig, illetve, míg a morzsa aranybarnára nem pirul. A szilva is tökéletes alapja a morzsasüti töltelékének. A szilvás morzsasüti a megúszós desszertek közé tartozik, hiszen egyszerűen \

Tovább a cikkhez