A kép forrása: Femina.hu
A kutatók harminc előrecsomagolt ételt vizsgáltak meg.
Az egészséges étkezés fontos, de a nagyvárosokban élők számára nehezebb a friss zöldségek beszerzése, így előrecsomagolt zöldségeket választanak. Kutatások szerint a zacskózott salátaleveleken súlyos egészségügyi kockázatot jelentő baktériumok fejlődhetnek ki. Magyarországon a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrzi az élelmiszerek megfelelőségét. Az előrecsomagolt salátában lisztéria és szalmonella is kialakulhat. Szakértők szerint a vizsgált saláták nagy részében kórokozók fejlődtek ki, amelyek magas egészségügyi kockázatot jelentenek. A baktériumok elszaporodásának elkerülése érdekében javasolt friss, vágatlan zöldségeket vásárolni, és még mosott salátát is újra megmosni. Emellett fontos a hűtőben tárolás is.