Régi idők almakompótja: dédi fahéjjal és szegfűszeggel

Régi idők almakompótja: dédi fahéjjal és szegfűszeggel

A fahéjjal és szegfűszeggel főtt almakompót nagyon jól megy különféle húsok mellé.

A receptben fahéjas, szegfűszege almakompótot készítünk, ami gyorsan elkészíthető, de frissen fogyasztandó. Az almát meg kell hámozni, kivágni a magházát, majd szeletekre vagy kockákra vágni citromlével kevert vízbe téve, hogy ne barnuljon meg. Ezután egy lábosba tesszük a gyümölcsöt, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, citrom héját és levét, valamint vaníliarudat, majd tíz perc alatt puhára főzzük. A fűszeres karfiolleves különleges ízű és frissítő, melynek pikáns ízét a zöldfűszer adja. Emellett felhívjuk a figyelmet egy eseményre, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutatóval beszélget majd a mesterséges intelligencia szerepéről a mindennapokban

Tovább a cikkhez