Régimódi húsvéti sonka titka: Ideális főzési idő a tökéletes ízélményért

Régimódi húsvéti sonka titka: Ideális főzési idő a tökéletes ízélményért

Sokféle módon készíthetsz húsvéti sonkát: most próbáld ki tejben főzve!

A húsvéti sonka elkészítésének alapszabályai közé tartozik, hogy a főzővizébe fűszereket is kell tenni, valamint kevés tejjel is felönteni. A nyers sonka főzésének alapszabálya, hogy annyi óráig főzzük, ahány kilós darabot vásároltunk. Főtt sonka esetén, amely azonnal fogyasztható, legfeljebb csak át kell melegíteni, túlfőzni nem szabad. A sonkát áztatási idő után fel kell tenni főni tiszta vízzel, hozzáadva fűszereket, és óránként egy óráig főzni. A kész sonkát pedig kihűlni kell engedni, legjobb, ha csak másnap szeleteljük.

Tovább a cikkhez