A kép forrása: Femina.hu
Nincs is másra szükséged, mint egy mikroszálas törlőre, egy kis olívaolajra.
A modern konyhákban gyakran használt rozsdamentes acél eszközök és felületek könnyen bekoszolódhatnak és vízkövessé válhatnak. Az olívaolaj segítségével azonban könnyen és hatékonyan tisztán tarthatók ezek a készülékek, megakadályozva a vízfoltok kialakulását. Fontos, hogy a tisztítás során először a felületeket vízzel és mosogatószerrel mossuk le, majd mikroszálas kendővel töröljük szárazra. Ezután pár csepp olívaolajat vizes mikroszálas törlőkendővel végigkenünk a felületen, majd papírtörlővel áttöröljük. Az olaj vékony réteget képez az acélfelületen, ami taszítja az ujjlenyomatokat. Fontos, hogy frissen megbontott olajjal tisztítsuk a felületet, és ügyeljünk arra, hogy forró sütőkön, hőt vezető készülékeken ne használjuk az olívaolajat.