A kép forrása: Femina.hu
A karfiolos mac and cheese-ben sokkal kevesebb kalória van, mint a hagyományos verzióban.
A hagyományos mac and cheese isteni, de nem egészséges. Mutatunk egy könnyebb, zöldséges verziót, amely nagyon sajtos
Egy tál tésztát forró sós vízben főzzünk ki, majd szűrjük le. Forraljunk fel egy fazéknyi vizet, tegyük bele az apróra vágott karfiolt, majd süssük meg 190 fokon. A főtt tésztát keverjük össze a karfiollal. Forraljuk fel a tejszínt, adjuk hozzá a krémsajtot és mustárt. Füstöljük össze, majd adjuk hozzá a sajtot, sót, borsot és fokhagymaport. Az elkészült szószt öntsük a tésztára és karfiolra, majd keverjük össze. A tetejét szórjuk meg maradék sajttal, majd süssük meg 15 percig. Csak joghurtos szósszal még finomabb lesz.