Sajttal töltött, ropogós héjú fokhagymás kenyér: egyedülálló ízorgiával

Sajttal töltött, ropogós héjú fokhagymás kenyér: egyedülálló ízorgiával

Ez a különleges, fokhagymával és sajttal töltött kenyér nemcsak a látványával varázsol el, hanem az ízeivel is lenyűgöz.

Kísérletezz bátran az ízekkel és a textúrákkal, és dobd fel a klasszikus kenyeret! A sajt tökéletesen összeolvad a fokhagymával, és együtt alkotnak egy olyan kombinációt, amelynek nehéz ellenállni. Cipót, bagettet vagy akár ciabattát is használhatsz. Az alapreceptet variálhatod kedvedre, sonkával, fűszerekkel tovább gazdagíthatod. A kenyér tetejére is érdemes az olvasztott vajból locoslni, hogy ne száradjon ki a sütőben. A kenyeret hosszában, majd keresztben is vagdosd be úgy, hogy ne vágd át teljesen. A puha vajat keverd össze a zúzott fokhagymával, és kend a résekbe, majd szórd meg reszelt sajttal. Helyezd forró sütőbe, és süsd körülbelül 15-20 percig, vagy amíg a sajt megolvad és megpirul. Vedd ki a sütőből, és szórd meg friss petrezselyemmel vagy snidlinggel, \

Tovább a cikkhez