A kép forrása: Femina.hu
Cukormentesen is készíthetsz sajttortát: mutatjuk, melyik típusú édesítő a legjobb hozzá.
A cukormentes sajttorta készítéséhez használj eritritet, melynek alacsony energiatartalma ideális fogyókúra során. Az édesítőszer édesítőereje 60-80 százaléka a hagyományos répacukorénak, így kicsit többet kell belőle használni, ha cukros receptet készítünk vele. A torta alapját morzsalékosra aprított keksszel és olvasztott vajjal készítsük, majd tegyük hűtőbe. A krémhez mascarpone sajtot, krémsajtot, eritritet és vaníliaaromát keverjük össze, majd felolvasztott zselatint adunk hozzá. Az összeállított sajttortát hűtőben 2-3 órára tegyük, hogy összeálljon. Alternatív lehetőségként tojás nélkül is elkészíthető a sütés nélküli, krémes tiramisu desszert.