A kép forrása: Femina.hu
A flamenco tojás egyik nagy előnye, hogy a hozzávalókat kedved szerint variálhatod.
A flamenco tojás spanyol étel, melynek lényege a paradicsomos alapon sült tükörtojás. Húsmentes változatban készítve, de kolbászt, sonkát vagy szalámit is hozzá lehet adni. Reggelire vagy vacsorára egyformán tálalható friss kenyérrel. A hagymát olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a sűrített paradicsomot, majd felengedjük paradicsomkonzervvel. Belekavarjuk a kaliforniai paprikát, babkonzervet, sót, borsot, Cayenne-borssal ízesítjük, majd lefedve fél óra alatt összefőzzük. A keveréket tepsibe öntjük, rászórjuk a kapribogyót, és négy tojást ütünk rá. 200 fokos sütőben 20 percig sütjük. Gazpacho krémleves spanyol recept alapján készül almával és uborkával.